11-05-05

Hotstone massage, waar kan u hiervoor terecht?

Hotstone Massage

Iemand vroeg me waar je hotstone massage kan krijgen.

Dit is de link: http://www.alfonsine.centerall.com/gallery2.php
 


De Hot stone massage is een heerlijke lichaamsbehandeling vanuit de gedachtegang “Geest, Ziel en Lichaam zijn een”.De behandeling combineert masseren (en kan ook ingepast worden in elke massagevorm) met thermodynamische voordelen en ook de therapeutische kwaliteiten van essentiële oliën. De thermotherapie bestaat uit warme basalt stenen, opgewarmd "au bain-marie" met een ideale temperatuur van 47graden, die afgewisselend worden met "chilled" (gekoelde) marmeren stenen en die op het lichaam gelegd worden, en waarmee ook zacht gemasseerd wordt, meestal langs de ruggengraat, in de nek, in de handen, op de borst en buik en ja zelfs tussen de tenen. Een heerlijk gevoel dat ik alle koukleumen kan aanraden...*

Basalt is het beste materiaal voor hot stone massage want het houdt de warmte langer vast en geef deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door.
De stenen zijn afkomstig uit Amerika en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivier beddingen hebben gelegen en waardoor ze mooie ronde gladde vormen hebben gekregen.
De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen aarde, wind, water en vuur en ze worden door hun uit de rivier beddingen gehaald en ingezegend met de vier windrichtingen.
Ik gebruik dan ook de stenen en gedachtegang van de Indianen.
Deze stenen bevatten natuurlijke krachten: Basalt is paramagnetisch, dit betekend dat het aangetrokken wordt door een magnetisch veld. Paramagnetisme verhoogt de vitaliteit en is conductor van subtiele energieën.


De warmte dringt door in de spier en verlicht spanningen terwijl de koude stenen ontstekingen verminderen en zwellingen tegengaan.De applicatie van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft de therapeut ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn. Hot stone massage zorg voor een diepe relaxatie en ontgiftiging, stimuleren de orgaanfuncties en activeren het zelfherstellingsvermogen van het lichaam. Het helpt ook met het harmoniseren van de chakras en ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.
Deze therapie is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen, bij elk gevoel van onevenwichtigheid in je lichaam en is vooral geschikt voor mensen met spier- gewricht- en/of zenuwpijnen, rug en/of nekpijn, botafwijkingen, voorhoofdholte- of kaakholte-ontsteking, hoofdpijn, slechte doorbloeding, luchtwegaandoeningen, burn-out of algehele moeheid en zwakte voelen, maar ook zeker voor mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen en relaxen...!

 
Hotstone Massage van het hele lichaam duurt ongeveer 75 minuten en kost 49 euro    ( U dient uw slip aan te houden )Hotstone massage is op zichzelf geen geneesmiddel, maar wordt wel succesvol toegepast als hulpmiddel bij behandeling.


|

De commentaren zijn gesloten.