26-12-05

Traditionele Thaïse Massage

Traditionele Thaïse massage is een bijzondere vorm van lichaamswerk, meer dan 2.500 jaar geleden geïntroduceerd in de tempels van Thailand, als onderdeel van de traditionele geneeskunde. Het is een ‘stevige’ massage, uitgevoerd op een matje op de grond met kleren aan en zonder olie.

De fysieke manipulaties harmoniseren, corrigeren en stimuleren het lichaam. Tegelijkertijd ervaar je een mentale rust. De meridianen of ‘Sen-lijnen’ van het lichaam worden bewerkt, zoals bij acupunctuur. Maar in de plaats van naalden worden de handpalmen, de vingers, de duimen, de ellebogen en de voeten gebruikt.


Traditionele Thaise massage is een complete lichaamsbehandeling, die acupressuur, reflexologie, yoga en de typische rekkingen en strekkingen integreren binnen een uitgekiend choreografisch spel tussen gever en ontvanger.

Traditionele Thaise massage opent het lichaam en brengt de belangrijkste spiergroepen in balans. Ze verhoogt de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam en is daarom erg geschikt voor dansers en sportmensen.
Stille aandacht en diep invoelen zorgen ervoor dat je meer in contact komt met jezelf. Er ontstaat ruimte om spanningen los te laten.

|

De commentaren zijn gesloten.