16-01-06

Babymassage: de technieken

Massage voor gezicht & hoofd

 

Begin met het zachtjes masseren van de bovenkant van het hoofd, waarbij je de fontanel vermijdt. Maak met je duim cirkelende bewegingen over het gezicht in de richting van de pijlen. Masseer de rand van de oren en de oorlelletjes.

 

Massage voor armen & borst

 

Leg je handen om de arm heen en beweeg ze naar boven toe terwijl je druk uitoefent met je duimen. Masseer de handpalm in cirkelbewegingen en eindig door zachtjes aan alle vingers te trekken. Beweeg je handen stevig langs de romp omhoog en daarna zachtjes over de borstkas terug naar beneden.

 

Massage voor buik & benen

 

Maak eerst kleine en dan grotere cirkelbewegingen over de buik in de richting van de klok. Dit helpt tegen eventuele gassen in de darmen. Pas op de benen dezelfde techniek toe als op de handen en eindig met je duimen op de voetzolen. Dit werkt heel kalmerend.

 

Massage voor rug & billen

 

Maak vanaf de nek kleine cirkelende bewegingen aan weerszijden van de ruggengraat naar beneden toe en masseer dan zachtjes langs de romp naar boven toe. Masseer de billen met een stevige beweging. Laat je handen stevig langs de benen omlaag gaan en eindig door je handen over het hele lichaam te laten gaan.

 

Bron: Aromakids

 

Gepost in Babymassage |

Commentaren

ik heb een vraag ... is er een bepaalde techniek die wordt gebruikt bij de massage van kinderen die een uitgedroogde huid hebben ?
mvg dries.

Gepost door: dries student verzorging | 22-10-10

Vraag:
Kan ik een armpje masseren na een inenting?
Of beter ervoor.

Gepost door: H van Beek | 15-02-11

Bijwerkingen kunnen worden voorkomen door de plaats van de prik direct na de vaccinatie te masseren. Hierdoor verspreidt de ingespoten vloeistof zich sneller en wordt de kans op roodheid, zwelling en pijn verkleind. Bovendien leidt masseren het kind af, waardoor het misschien korter huilt. Het gebruiken van een natte doek of ijskompressen op de plaats van de prik is af te raden omdat dit juist klachten kan veroorzaken.

Gepost door: Kristof | 27-02-11

De commentaren zijn gesloten.