24-01-06

Hoe gewicht verliezen

Dieten is moeilijk en er bestaan geen gemakkelijke methodes. Er zijn veel boeken en folders die resultaat beloven in enkele dagen of weken. Wees daar zeer sceptisch over ! Blijvend gewichtsverlies eist een verandering van levensstijl met een verminderde inname van calorieën en liefst een toename van beweging.Als u dit niet wil doen, zal u bijzonder weinig kans op succes hebben.

U moet ook realistisch zijn in het aantal kilos dat u wilt afvallen. Als u reeds altijd last heeft van overgewicht is het niet zeer realistisch een “catwalkfiguurtje” na te streven en is het beter tevreden te zijn met een voller figuur dan werkelijk elke calorie te hoeven tellen. Studies hebben ook uitgewezen dat zowel mannen als vrouwen echt magere mensen niet zo aantrekkelijk vinden.

Voor een gemiddeld persoon die een gemiddelde hoeveelheid sport beoefent zijn 2500 calorieën per dag nodig. Als U meer calorieën inneemt dan u verbruikt, zal u in gewicht toenemen. Spijtiggenoeg verbruikt sportbeoefening relatief weinig calorieën. Om 450 g vet te verbruiken, moet U zo’n 80 km wandelen. Het is dus weinig waarschijnlijk dat u veel gewicht verliest tenzij u werkelijk uren gaat sporten. Het is toch goed veel sport te doen om uw algemene conditie te verbeteren.

Vet en suiker veroorzaken meestal het overgewicht. Vetten bestaan uit verzadigde en niet verzadigde vetten en het zijn die eerste die het overgewicht veroorzaken.

Voor meer informatie kan u terecht op deze blog.

|

De commentaren zijn gesloten.