28-05-06

Bindweefselmassage

Binnen het lichaam heeft het bindweefsel een steunende en verzorgende functie. Bindweefsel beschermt de organen en bepaalt hun vorm. Ook de onderlinge beweeglijkheid van de organen wordt verzorgd door het bindweefsel. Via het bindweefsel worden bloedvaten en zenuwen naar de organen geleid.

Alle inwendige organen hebben zodoende een relatie met het bindweefsel dat vlak onder de huid ligt. Die samenhang is ontdekt door Head, een Engelse neuroloog (1861–1940, zie foto). De huidzones die met de organen samenhangen heten dan ook de zônes van Head.

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzonebehandeling.

Als organen of andere functies niet goed werken is dat in de betreffende huidzone waar te nemen. Door een zone te masseren wordt het daarmee samenhangende orgaan beinvloed.

Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij slapeloosheid, stress, hoofdpijn, migraine, buikaandoeningen, chronische obstipatie en diarree, maag- en darmproblemen, aandoeningen in de wervelkolom, spit, gewrichtsklachten, gewrichts- en spierreuma, menstruatieproblemen enz.
Het kan de beweeglijkheid van je lichaam vergroten en een algemeen gevoel van welbehagen bevorderen.

|

De commentaren zijn gesloten.