27-05-07

Indische Massage

indische massageOude Indische massage is 5.000 jaar oud en daarmee de oudste vorm van geneeskunst. Het maakt deel uit van de Ayurveda, letterlijk vertaald de kennis (veda) van het leven (ayur). Deze massage is een echte weldaad voor het lichaam.Massage is in de Ayurveda één van de onderdelen van de (dagelijkse) lichaamsverzorging. Ze geeft totale ontspanning, verjonging, levenskracht, kan pijn verminderen en zorgt voor een grotere weerstand. De massage gebeurt met aangepaste, natuurlijke, warme oliën.

In India is masseren even belangrijk als baden, voedsel, lucht en liefde.Een goede massage, warm, respectvol en fijngevoelig lichaamscontact is meer dan gespannen spieren versoepelen.  We zitten vaak teveel in ons hoofd en te weinig in ons lichaam.  Massage geeft een diep gevoel van heerlijke ontspanning welbehagen en koestering.  Door deze gewaarwording komen we meer in contact met ons lichaam.Massage ontspant het lichaam maar ook de geest en laat de energie door heel het lichaam en naar alle organen stromen.Hierdoor werkt een massage helend.
Volgens de Ayurvedische leer heeft regelmatige oliemassage een hele rij van effecten:

· het maakt de huid glad, soepel en verhoogt de weerstand;
· ontspant het spierstelsel en verbetert de slaap;
· vermindert uitputting en stress;
· verbetert de bloedsomloop en de zuurstofopname;
· versterkt het weefsel; (speciaal aan te bevelen na een bevalling)
· vergroot de werking van de lymfeklieren en de afvoer van afvalstoffen;
· regenereert en verlengt de levensduur;
· vergroot de sensuele uitstraling;
· ontspant de gewrichten.

Via de massage komen afvalstoffen versneld vrij in het lichaam. Na de Indische massage dient men dan ook extra water te drinken, zodat de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Gepost in Massage Vormen |

De commentaren zijn gesloten.