22-07-07

Metamorfosemassage

metamorfosemassageMetamorfosemassage is een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en spirituele groei. Een behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd.

De reflexzone correspondeert ook met de tijd voor de geboorte, de pre-natale periode. De herinneringen aan indrukken opgedaan tijdens deze periode bevinden zich in de reflexzone van de wervelcolom. Door dit reflexgebied te behandelen, kunnen blokkades die voor de geboorte zijn ontstaan losgelaten worden en kan de levensenergie die geblokkeerd was weer vrij komen. Dan wordt genezing mogelijk en kunnen klachten en problemen verdwijnen.
Robert Saint John noemde zijn ontdekking 'Prenataaltherapie'. Gaston Saint Piere werkte de techniek verder uit en noemde het metamorfosemassage.

Om de cliënt de vrijheid te bieden, vorm te geven aan wie hij/zij in essentie is, is het belangrijk dat de beoefenaar van de metamorfosemassage met volledige aandacht aanwezig is, zonder zich te richten op klachten, problemen of op eventuele resultaten van de behandeling die hij/zij geeft.

Zoals een zaadje de aarde nodig heeft om uit te groeien tot wat het in essentie is: een plant, een struik of een boom, zo kan een metamorfosebehandeling je helpen vorm te geven aan wie je in wezen bent.

Je kunt de werking van metamorfosemassage dan ook niet verklaren door middel van een wetenschappelijk model. We weten niet hoe het werkt en dat is een voordeel want dan kun je er ook niet over nadenken, je kunt het niet manipuleren en je kunt het niet in eigen hand houden. Je kunt de werking van metamorfosemassage alleen maar ervaren.

Gepost in Massage Vormen |

De commentaren zijn gesloten.