24-02-08

Stoelmassage

stoelmassageWie heeft er tegenwoordig geen last van? Een stijve nek en schouders, hoofdpijn, RSI, slapeloosheid, gejaagdheid, langdurende vermoeidheid, hoge bloeddruk etc. In Nederland blijkt 40% van de beroepsbevolking RSI-klachten te heeft. Tijdsdruk en stress op het werk maken dat we waarschuwingssignalen van ons lichaam veronachtzamen. Op die manier raken we steeds verder van ons lichaam vervreemd. Stress krijgt op die manier alle kans schade aan te richten.

De masseur heeft een speciale stoel bij zich. Je kunt je kleding gewoon aanhouden. De masseur oefent met zijn handen, handpalmen en ellebogen druk uit op een aantal 'acupressuurpunten'. Zo beïnvloedt hij of zij de energiestroom door ons lichaam. De drukpuntmassage wordt uitgevoerd op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en zwakke plekken versterkt.

Positieve effecten van stoelmassage 

De druk uitgeoefend op de acupressuurpunten, zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en zuurstof en voedingsstoffen de organen en spieren beter kunnen bereiken. De zelfgenezende capaciteit van het lichaam wordt op deze manier aangesproken.

Stoelmassage geeft niet alleen een weldadige ontspanning en energie, maar ook zal de bewustwording van spanningsgebieden in het lichaam toenemen met elke massage die ontvangen wordt. Het geregeld ontvangen van een stoelmassage zal bijdragen aan de gezondheid en de werkmotivatie van werknemers. Bij een frequentie van 2-4 massages per maand wordt het beste resultaat bereikt.

Gepost in Massage Vormen |

De commentaren zijn gesloten.