03-04-08

Tips bij het zoeken van een masseur

Er zijn veel verschillende masseurs, met allemaal weer een andere specialisatie. Hoe vind je er één die jou goed kan helpen? En waarmee je het ook nog eens goed kunt vinden? Hier vind je een paar tips.

MasseurIn de Gouden Gids en op internet zijn talloze instituten en particuliere masseurs te vinden. Aan de hand van de uitleg, diploma's en certificaten kun je kijken of de masseur gespecialiseerd is in het soort massage die je zoekt. Ook via via kun je iemand vinden die goed kan masseren. Niks werkt beter dan mond-tot-mondreclame. Soms wordt je door de arts verwezen naar een masseur of fysiotherapeut. De beste manier om een goede masseur te vinden is om gewoon een keer te gaan kennismaken. Tijdens een kennismaking kun je je wensen uitspreken en merk je of het 'klikt'.

Hoe goed is jouw masseur?
Het is moeilijk te zeggen welke masseur 'goed' is en welke niet. Elke vorm van massage vergt speciale aandacht. Daarom zijn er veel verschillende soorten cursussen en opleidingen voor massages. Deze lopen uiteen van een eenjarige cursus die je thuis kunt volgen tot de hbo-opleiding voor massagetherapie. Deze laatste is bedoeld voor sportmasseurs. Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is als enige door het ministerie van Volksgezondheid erkend voor het afnemen van het examen sportmassage. Als een masseur een diploma van het NGS aan de muur heeft hangen, zit het dus wel goed!


Hoe lang een massagebehandeling duurt, is afhankelijk van het soort massage en de intensiteit ervan. Ook maakt het natuurlijk verschil wat je met de massage wilt bereiken. Voor een simpele ontspanningsmassage bij jou thuis gelden andere eisen dan voor een massage op doktersrecept. Daarnaast zal de masseur zijn of haar behandeling aanpassen aan de manier waarop jouw lichaam op de massage reageert.

Een massagebehandeling mag nooit te lang duren, je mag er niet vermoeid van raken. Vooral in het begin is rust na een behandeling heel belangrijk. Je masseur kan adviseren om na de behandeling geen inspannende werkzaamheden meer te verrichten. Bij aandoeningen die spontaan zijn ontstaan varieert een behandeling van vijftien tot twintig minuten. Een algehele massagebehandeling duurt zo'n 45 minuten.

Vergoedingen
Massagesessies kunnen flink prijzig zijn. De prijzen lopen uiteen van zo'n twintig euro voor een sportmassage van een half uur, tot honderden euro's voor een relaxarrangement. Indien je een geschikte massage hebt gevonden, kun je altijd navragen of een gedeelte wordt vergoed door de verzekering. In de polisbeschrijving van je verzekering staat vermeld wat er precies vergoed wordt. Ontspanningsmassages zoals de 'hot stone-massage' worden vaak niet vergoed omdat ze onderdeel zijn van een schoonheidsbehandeling.

Bron: Gezondheidnet.nl

Gepost in Massage Weetjes |

De commentaren zijn gesloten.