16-06-08

Relaxen met de nieuwste wellnesstrends

Heb jij wel eens nood aan herbronning? Met de nieuwste wellnesstrends was de keuze nog nooit zo groot. Zo kun je tegenwoordig je huis tot kuuroord omtoveren.

saunaOpgietingen
Steeds meer sauna's organiseren Scandinavische opgietingen. De saunameester giet etherische olieën op de hete stenen en leidt de hete lucht in jouw richting. Maar hier zijn enorm veel variaties in, dus dit ritueel is in haast elk wellnesscenter anders. Daarnaast heb je nog de Spartaanse opgieting, waarbij je op het einde een rugmassage met buxustakjes krijgt. Of bij de Finse Löyly word je ingesmeerd met honing. Als laatste is er de meditatieve opgieting met ontspannende pianomuziek.

Ayurvedische massage
Deze massage komt overgewaaid uit India. Een oud volk uit India geloven dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. Deze massage is gebaseerd op dit principe en wil lichaam en geest dichter bij elkaar doen komen en dat zou herstellend werken. Om in de oosterse sfeer te blijven, is er ook voor de dappere mensen nog de bamboestavenmassage.

aqua massageWatermassage
Met de Aqua Massage word je in een capsule door 36 krachtige warme waterstralen gemasseerd. Tussen je lichaam en het water zit een nylonlaag en daardoor word je niet nat. Bij deze behandeling hou je dus gewoon je kleren aan. Deze capsule is nog niet populair in de Belgische wellnesscentra, in Nederland daarentegen kom je hem meer en meer tegen.

De zoutgrot zou een oplossingen moeten bieden op slaapproblemen, hooikoorts, hoofdpijn en nog heel wat andere kwalen. Het is vooral de lucht die zo heilzaam is in deze grot. Het zout komt uit de Himalaya en brengt je lichaam weer in evenwicht. Je kunt het vergelijken met het effect van een weekje aan zee of in de bergen.

Wellness thuis
Kuren bij je thuis wordt steeds populairder. Er komen steeds meer en betere installaties op de markt die je zelf kan installeren. Zo is er een zonnehemel met geluids- en geursensatie, een energielamp of een infraroodcabine. Ben je van plan thuis een echt wellnesshoekje in te richten, kies dan voor een innovatief massagebad. Je kunt het helemaal niet vergelijken met de oude bubbelbaden. De exemplaren baden hebben boven water massagearmpjes die ook andere delen van het lichaam laten ontspannen.

Bron: goedgevoel.be

Gepost in Massage Nieuws |

De commentaren zijn gesloten.