24-06-08

In de kijker: Endermologie - LPG, effectieve behandeling van cellulitis

Wat is LPG® en endermologie® ?

LPG is de afkorting van de naam van de uitvinder van de techniek nl. Louis Paul Gauthay.
De techniek zelf berust op roterende cilinders die onafhankelijk kunnen werken en zich los van elkaar kunnen bewegen : de ene naar de andere toe ( ROLL ‘ IN ), in tegengestelde zin

Roll-in


( ROLL ‘ OUT ) of samen in dezelfde richting ( ROLL ‘ UP ). De cilinders zijn in staat om op te tillen, uit te rekken, te mobiliseren, te mechaniseren, te ontspannen, samen te brengen, los te maken, kortom, om de talloze veranderingen die het bindweefsel ondergaat te overwinnen.

De Cellu M6® Keymodule I kan aangewend worden voor therapeutische of sportieve doeleinden, medische esthetiek of gezondheid en welzijn.

Endermologie, New Endermologie en Lipomassage

Deze drie benamingen worden gebruikt bij het toepassen van de LPG methode. Wat is nu het verschil:
Endermologie - New Endermologie
Is de LPG techniek die met het Cellu M6 (medisch therapeutisch toestel)wordt toegepast. De techniek vereist medische kennis van bloedcirculatie en lymfe. Deze wordt enkel door medisch geschoolde personen toegepast. Endermologie omvat de behandeling van het volledige lichaam zodat het ganse bloedvaten- en lymfestelsel aangesproken wordt. New Endermologie is de techniek die echt plaatselijk wordt toegepast vb. op rijbroek.
Lipomassage ( vernieuwde endermologie techniek)
Deze LPG techniek ontketend in de diepte de lypolyse van vetten die niet reageren op sport of dieet. Lipomassage is de wetenschappelijk onderbouwde methode om op een natuurlijke ( niet chirurgische ) manier u van deze vetten te ontdoen en opnieuw een slank figuur te bekomen. Lipomassage slankt af, verstevigt en hertekent uw lichaam.

Lipomassage by Endermologie® en medische esthetiek

Dé anti–cellulitis referentie.
Lipomassage = hertekenen,afslanken en verstevigen zonder chirurgie.
Lipomassage by Endermologie is aangewezen bij :
cellulitis, sinaasappelhuid
rijbroek
huidverslapping
zware benen
voor en na liposuctie
hermodelering na zwangerschap
voor een betere verdeling van de vetten
ter ondersteuning van een dieet

Cellu-M6Wat is cellulitis ?

Dit typisch vrouwelijk verschijnsel is het resultaat van vetophoping in de vetcellen in de hypodermis, gepaard gaande met vochtophoping aldaar. Naarmate die vetcellen dikker worden, gaan de zakjes waarin ze zitten, hun vorm verliezen en beginnen trekken op de verankeringspunten op de huid wat resulteert in een gecapitoneerd aanzicht van de huid.In dit stadiumbestaat het probleem in het feit, dat het proces zichzelf onderhoud door de verstikking van de bloedcirculatie, hetgeen dan weer leidt tot onvoldoende afvoer van de afvalstoffen uit de stofwisseling. Dit leidt vervolgens, tot verarming en ontsteking van het bindweefsel dat minder elastisch wordt en zo fibrose doet ontstaan. De huid is bijgevolg koud, hard en kan zelfs pijn doen bij betasten.

Deze erg onesthetische toestand maakt van de zones met cellulitis, regio’s die onverschillig blijven voor zelfs intense lichaamsoefeningen of drastische diëten.
Endermologie spreekt zowel cellulitis aan, als parallel vet ( voedingsvet wat gemakkelijk verdwijnt bij dieet ), als steatomeer vet ( onze diepe vetreserve waar geen enkel dieet vat op heeft ) .

Wat doet endermologie bij cellulitis ?

Dankzij de spitstechnologie van de cellu M6 keymodule I kan de therapeute het weefsel ter hoogte van de vetcellen van de hypodermis optimaal mobiliseren nl. toestel zuigt huidplooi op en drukt ze plat tussen opzichzelfdraaiende rollen.
Deze huidgymnastiek draagt bij tot het herstel van een harmonisch bindweefsel en tot een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, hetgeen dan weer leidt tot een betere eliminatie van de afvalstoffen.
Resultaat : een slanker lichaam, een zachtere en stevigere huid. Dit pijnloos procédé verschaft op de koop toe welzijn en relaxatie.

Heb ik zelf invloed op het resultaat?
De resultaten van een behandeling zijn over het algemeen erg goed en betrouwbaar te noemen. Voor personen met verkleefde en vastzittende cellulitis zal de methode er zeker na tien sessies al voor zorgen dat het pijnlijke gevoel verdwijnt en het probleem niet zal verergeren, maar in tegendeel zal verbeteren. Indien je beslist om met de behandelingen te starten, kan je zelf ook een aantal zaken doen om de resultaten positief te bevorderen.
  • zorg dat je zeker niet verdikt
  • drink zeker 1,5 l water per dag
  • doe eventueel een ontgiftende kuur
  • vermijd alcohol, suikerrijke en vetrijke voeding
  • combineer met beweging
  • na de behandeling maak best een wandeling of neem je een bad van +/- 40°C. Makkelijker en effectiever is het om tien minuten te trainen op de body coach ( trilplaat )

Endermologie® en sport en prestatie

Prestatie en recuperatie, specifieke bewegingen en de juiste spieren : sport is synoniem voor perfectie geworden. Sportlui willen zichzelf overtreffen! De specifieke stimulatie van de spierbindweefsels heeft met LPG twee bijkomende objectieven : de residu’s van het spierwerk draineren en het visco-elastische vermogen van de spier activeren.

De LPG techniek toegepast door een terdege opgeleide therapeute kan toegepast worden als voorbereiding op de sportprestatie nl. om de spieren te mobiliseren, te stimuleren en te stretchen. Maar kan eveneens na de sportprestatie toegepast worden ter drainering en ter ontspanning.

Vermits het bindweefsel de sleutel van de menselijke machine is, worden de sessies georganiseerd rond trainingen en testen die harmonisch werden ontworpen rekening houdend met alle factoren die van belang zijn voor topatleten.


Endermologie® en welzijn en relaxatie

Goed in zijn vel, in zijn lichaam, in zijn hoofd zitten. Slogans genoeg in onze hectische wereld om stress verplicht onder controle te houden. De globale stimulatie van de bindweefselsystemen heeft als doelstelling de functionaliteit waaraan deze systemen meewerken, te verbeteren : houding en beweging, drainage en eliminatie, zuurstofverzadiging en vascularisatie. Deze stimulatie is het product van gevarieerde programma’s die gebaseerd zijn op gedifferentieerde roterende cilinders die oordeelkundig werden geselecteerd en zich aanpassen aan de geïdentificeerde stoornis. Om de patiënten comfort, relaxatie, ontspanning en rust te kunnen verschaffen, legt de therapeute met de cellu M6 keymodule i voorzien van een eigen keymodule, welbepaalde, specifieke of globale trajecten af die altijd zacht en comfortabel aanvoelen en een heerlijke sensatie teweegbrengen.

Het programma met de actiewerkwoorden getuigt hiervan : verzachten, draineren, ontspannen, voorbereiden, zachter en soepeler maken. De cellu M6 keymodule i baseert zich op fysiologische, reflexologische en energetische trajecten en zet zo zijn stempel op de weefsels door deze langzaam maar zeker weer in harmonie te brengen. De verandering genereert een betere functionaliteit in het dagelijkse leven, bouwt een grotere weefselweerstand op tegen uitwendige agressie en gaat veroudering tegen. En omdat het bindweefselsysteem het leven als het ware omvat, moet het frequent en op de juiste manier worden onderhouden. Een harmonisch en evenwichtig bindweefsel is de onontbeerlijke steun voor welzijn en een gezond lang leven!

Endermologie® en brandwonden en littekens

endermologieBindweefselmassage wordt sinds geruime tijd gebruikt om de elasticiteit van de littekenhuid na brandwonden te verbeteren.
De hypertrofische vezelachtige zones kunnen versoepeld worden door zachte en gerichte handelingen.
Het weefsel, wiens fysische eigenschappen (gladheid, elasticiteit) en uitzicht (kleur, textuur) ontwricht werden, kan gewijzigd worden in zijn evolutie door toepassing van specifieke technieken.
Manuele technieken beogen de huid van zijn basis op te heffen, door het toepassen van een tangentiële druk, wat in een huidplooi resulteert.

Endermologie blijkt meer succesvol te zijn dan manuele massages om het collegeen te mobiliseren zonder schade toe te brengen aan het epithelium.

Gepost in Massage Achtergrond |

De commentaren zijn gesloten.