23-07-09

Chinese Massage

QiChinese massage is een oude traditie die deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde en is een effectieve en uitgebreide massage.

Chinese massage is een oude traditie die deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze effectieve en uitgebreide massage is ook nauw verbonden met kruidengeneeskunde, acupunctuur en acupressuur.

5 componenten van Chinese massage

Chinese massage omvat 5 met elkaar samenhangende en elkaar overlappende behandelings componenten.

 1. Anmo (druk en wrijf)
  Chinese massage voor verjonging en onderhoud van gezondheid.
 2. Tuina (duwen en inzien)
  Geavanceerde medische massage gebruikt voor de behandeling van gewonden, gewrichts- en spierproblemen en interne aandoeningen.
 3. Infant Tuina
  Chinese massage voor baby's en jonge kinderen. Dit verschilt naar de standaard behandeling.
 4. Dian Xue (onder druk)
  Gebruik van eenvoudige druk technieken vergelijkbaar met acupressuur.
 5. Wai Qi Liao Fa, zouten met externe qi (energie)
  Healing met rechtstreekse uitzending door qigong meesters met vele jaren van opleiding en strenge discipline.

Centraal in alle componenten bestaat het idee dat Chinese massage van invloed is op het fysieke lichaam met het Qi lichaam (netwerk van energie) en het geestelijke lichaam (emoties, gedachten en spirituele zintuigen). Chinese massage richt zich voornamelijk op acupoints (acupunctuur) wanneer Qi zich verzamelt en gemakkelijk kan worden gemanipuleerd. Massage technieken worden begrepen te activeren en te reguleren Qi en bloed, maar ook het bevorderen van ontspanning, het verhogen van de flexibiliteit en rekt de gewrichten.

Doelstellingen van Chinese massage

Sinds pijn wordt beschouwd als een gebrek aan vrije stroom van Qi en bloed leidt de chinese massage tot verplaatsing en het is dan ook beschouwd als doeltreffend voor de behandeling van pijn.

Anmo massage is voor ontspanning heeft tot doel een evenwichtige volledige lichamelijke behandeling. Een sessie mag maximaal 2 uur duren en is een zeer diepe ervaring.

Tuina massage is voor specifieke gezondheidsproblemen en is gebaseerd op de beginselen van de behandeling, specifieke technieken worden gecombineerd voor de behandeling van de klacht en de presentatie van de onderliggende patroon.

Bron: Massages 4 All - Chinese Massage

Gepost in Massage Vormen |

De commentaren zijn gesloten.