31-10-09

Stoelmassage, even voorstellen...

stoelmassageStoelmassage is vooral een relaxerende en revitaliserende massage die wordt uitgevoerd op een speciaal ontwikkelde stoel.De techniek van de stoelmassage is ontwikkeld in de Verenigde Staten in 1982 en is gebaseerd op de traditionele kunst van de acupressuur, het stimuleren van bepaalde punten door druk van duimen, handpalmen, elleboog enz..

Aangezien de mens steeds meer en meer zittend werk is gaan verrichten en de nek schouder en rugklachten proportioneel ook toenamen, is men op zoek gegaan naar een methode waarop men de kennis van de acupressuur kon benutten op een moderne manier. Daaruit is enerzijds de speciale stoel ontstaan en anderzijds de volgorde van de te behandelen punten op het lichaam, de kata, die perfect op elkaar zijn afgestemd.

Door plaats te nemen op de speciaal ontworpen stoel kan men zich maximaal ontspannen en is de acupressuurbehandeling zeer effectief. Een stoelmassage is niet alleen ontspannend maar ook revitaliserend. De beoefenaar masseert het lichaam en herstelt het energetisch evenwicht. De persoon in kwestie voelt zich beter, zowel fysiek, psychisch als emotioneel.

De positieve gevolgen van stoelmassage blijven niet uit: de werkstress neemt af, de arbeidsvreugde verbetert, de productiviteit stijgt, spanninghoofdpijn vermindert, en tenslotte verbeteren de circulatie en de flexibiliteit van spieren en gewrichten.

De massage is ook uiterst effectief voor computergebruikers die het slachtoffer worden van RSI (Repetitive Strain Injuries) of het Carpale Tunnel-syndroom. Deze aandoeningen treffen vooral polsen, ellebogen, handen en schouders. Een slechte werkhouding en steeds weerkerende bewegingen zijn meestal de oorzaak.

De duur van een stoelmassage hangt af van de behandeling die je kiest. Voor bedrijven is de stoelmassage van 15 tot 20 minuten de meest gangbare en efficiënte omdat het accent op relaxatie en revitalisatie ligt. Bij speciale gelegenheden is het echter altijd mogelijk om een massage samen te stellen op maat en naar wens van het bedrijf. Voor stoelmassages in de privé-praktijk wordt een minimum van 30 minuten uitgetrokken omdat ze meer afgestemd worden op de persoonlijke situatie van de klant.

Bron: Fitplein.nl   --  © Copyright 2009 Fitplein.nl

Gepost in Massage Achtergrond |