10-09-09

Video: Babymassage

Een Engelsgesproken video die je laat kennismaken met Babymassage.

 


Baby Care:
How To Massage Your Baby For Health And Happiness

Gepost in Babymassage |

16-01-06

Babymassage: de technieken

Massage voor gezicht & hoofd

 

Begin met het zachtjes masseren van de bovenkant van het hoofd, waarbij je de fontanel vermijdt. Maak met je duim cirkelende bewegingen over het gezicht in de richting van de pijlen. Masseer de rand van de oren en de oorlelletjes.

 

Massage voor armen & borst

 

Leg je handen om de arm heen en beweeg ze naar boven toe terwijl je druk uitoefent met je duimen. Masseer de handpalm in cirkelbewegingen en eindig door zachtjes aan alle vingers te trekken. Beweeg je handen stevig langs de romp omhoog en daarna zachtjes over de borstkas terug naar beneden.

 

Massage voor buik & benen

 

Maak eerst kleine en dan grotere cirkelbewegingen over de buik in de richting van de klok. Dit helpt tegen eventuele gassen in de darmen. Pas op de benen dezelfde techniek toe als op de handen en eindig met je duimen op de voetzolen. Dit werkt heel kalmerend.

 

Massage voor rug & billen

 

Maak vanaf de nek kleine cirkelende bewegingen aan weerszijden van de ruggengraat naar beneden toe en masseer dan zachtjes langs de romp naar boven toe. Masseer de billen met een stevige beweging. Laat je handen stevig langs de benen omlaag gaan en eindig door je handen over het hele lichaam te laten gaan.

 

Bron: Aromakids

 

Gepost in Babymassage |

Cursus babymassage: voor wie?

In principe is babymassage voor iedereen! Papa of mama met de baby of een van de grootouders met hun kleinkind dat de baby geregeld verzorgt.

Allemaal hebben ze baat bij het volgen van een cursus babymassage. Het is wel de bedoeling dat steeds dezelfde persoon met de baby de lessen volgt.

Het beste is te starten met de cursus als uw kindje tussen de twee en drie maanden oud is. U bent dan namelijk al een beetje aan elkaar gewend en dat komt het masseren ten goede.

 

Moest er een medische noodzaak zijn zoals een voorkeurshouding dan kan in principe al kort na de geboorte gestart worden. In dat geval is het vaak wel wenselijk een individuele cursus te volgen zodat er ook voldoende tijd is om oefeningen aan te leren.

Voor het volgen van een cursus babymassage kan u zich wenden tot een opleidingscentrum.

Gepost in Babymassage |

Waarom babymassage?

Babymassage is heerlijk ontspannend voor ouder en kind.
Babymassage helpt bij krampjes, verstopping en andere ongemakken.
Babymassage stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind (hierdoor kan het extra waardevol zijn voor bijvoorbeeld te vroeg geboren kindjes of kindjes met een handicap).
Babymassage verdiept de band tussen ouder en kind.
Babymassage kan de ouders (meer) zelfvertrouwen geven omdat ze de (lichaams-)taal van hun kindje beter gaan begrijpen en intuïtief (meer) gaan aanvoelen wat hun kindje nodig heeft.

Gepost in Babymassage |