25-03-11

Binnenkort: Massage Uitwisselingspoject

gratis massage.jpgDag allemaal,

Binnenkort zullen wij terug starten met een uitwisselingspoject voor massage, gelijkaardig aan de vroegere uitwisseling van gratis massage.

Er zijn na de stopzetting van de "gratis massage" verschillende reacties binnengekomen dat dit toch erg spijtig is dat dit niet meer kon omwille van enkele negatieve ervaringen van mensen die zich opgegeven hadden voor een gratis massage.

Nu, binnenkort zullen wij terug starten met het aanmelden van mensen die een gratis massage willen geven en/of ontvangen, volledig vrijblijvend en zonder erotische bijbedoelingen.

Groetjes,

Kristof

|

12-02-11

Video: Shantala Babymassage

Nederlandstalige video waarin Shantala Babymassage getoond wordt.


|

31-10-09

Stoelmassage, even voorstellen...

stoelmassageStoelmassage is vooral een relaxerende en revitaliserende massage die wordt uitgevoerd op een speciaal ontwikkelde stoel.De techniek van de stoelmassage is ontwikkeld in de Verenigde Staten in 1982 en is gebaseerd op de traditionele kunst van de acupressuur, het stimuleren van bepaalde punten door druk van duimen, handpalmen, elleboog enz..

Aangezien de mens steeds meer en meer zittend werk is gaan verrichten en de nek schouder en rugklachten proportioneel ook toenamen, is men op zoek gegaan naar een methode waarop men de kennis van de acupressuur kon benutten op een moderne manier. Daaruit is enerzijds de speciale stoel ontstaan en anderzijds de volgorde van de te behandelen punten op het lichaam, de kata, die perfect op elkaar zijn afgestemd.

Door plaats te nemen op de speciaal ontworpen stoel kan men zich maximaal ontspannen en is de acupressuurbehandeling zeer effectief. Een stoelmassage is niet alleen ontspannend maar ook revitaliserend. De beoefenaar masseert het lichaam en herstelt het energetisch evenwicht. De persoon in kwestie voelt zich beter, zowel fysiek, psychisch als emotioneel.

De positieve gevolgen van stoelmassage blijven niet uit: de werkstress neemt af, de arbeidsvreugde verbetert, de productiviteit stijgt, spanninghoofdpijn vermindert, en tenslotte verbeteren de circulatie en de flexibiliteit van spieren en gewrichten.

De massage is ook uiterst effectief voor computergebruikers die het slachtoffer worden van RSI (Repetitive Strain Injuries) of het Carpale Tunnel-syndroom. Deze aandoeningen treffen vooral polsen, ellebogen, handen en schouders. Een slechte werkhouding en steeds weerkerende bewegingen zijn meestal de oorzaak.

De duur van een stoelmassage hangt af van de behandeling die je kiest. Voor bedrijven is de stoelmassage van 15 tot 20 minuten de meest gangbare en efficiënte omdat het accent op relaxatie en revitalisatie ligt. Bij speciale gelegenheden is het echter altijd mogelijk om een massage samen te stellen op maat en naar wens van het bedrijf. Voor stoelmassages in de privé-praktijk wordt een minimum van 30 minuten uitgetrokken omdat ze meer afgestemd worden op de persoonlijke situatie van de klant.

Bron: Fitplein.nl   --  © Copyright 2009 Fitplein.nl

Gepost in Massage Achtergrond |

16-09-09

Holistische massage

holistische massageHerkomst

Holistische komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekend. De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage, dat een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt. De massage is niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning.
Deze massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken en kan slechts door zeer ervaren massage specialisten worden uitgevoerd.

Effect

De holistische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam. Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder stimuleert het de lymfestroom en het rekt het bindweefsel van de gewrichten op. De Holistische massage werkt ook in op de chakra's.

Het verlicht op mentaal niveau stress en angst en helpt je bovendien bewuster te maken van je lichaam als geheel, van de delen waarmee je in contact staat en die waarvan je je 'afgesneden' voelt. Als je je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kan je daarmee aan de slag en, door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en gezondheid.

Techniek

Bij een holistische massage wordt de mens als een geheel behandelt. Je lichaam, geest en je contact met de omgeving bepalen wie je bent.
Er zijn speciale punten in je lichaam waar je emoties en spanningen opslaat. Een holistisch masseur richt zich op die punten en kan daarbij gebruik maken van een massage olie met
etherische oliën. De gebruikte grepen zijn over het algemeen langzaam, ritmisch en meditatief. Handgrepen gericht op de spieren worden afgewisseld met schuddingen en ontspannende aanraking die met name gericht zijn op de energie. De masseur integreert techniek met intuïtie en werkt afgestemd op de energie van de gemasseerde.

Deze massage begint op de rug en werkt van het hoofd naar de voeten toe. Omdat de massage de  zenuwen in de rug bereikt die naar elk deel van het lichaam lopen, voelen de meeste mensen zich na een goede rugmassage diep ontspannen. Nadat de achterkant is gedaan, draait de gemasseerde zich op de rug en gaat de massage verder aan de voorkant van het lichaam, waar weer van het hoofd naar de voeten wordt gemasseerd.

Het is de bedoeling dat tijdens die massage emoties, herinneringen of gedachten naar boven komen. Het gaat er om deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Pas dan kan de genezing beginnen.

Specifiek product: Etherische massage olie

Bij de holistische massage wordt alleen gebruik gemaakt van het product massage-olie. De meest gebruikte massage oliën zijn die met etherische oliën.
massageolie1Etherische oliën ruiken lekker en kunnen het effect van een massage versterken. Etherische oliën, ook wel essentiële, vluchtige of aromatische oliën genoemd, zijn extracten die voornamelijk door middel van stoomdestillatie uit planten wordt gewonnen. Elke olie bevat uit een heel geconcentreerde vorm de levenskracht, eigenschappen en persoonlijkheid van de plant. De olie wordt geproduceerd door kliertjes in de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Etherische oliën zijn uiterst geconcentreerd en heel krachtig. Ze mogen nooit rechtstreeks op de huid aangebracht worden, omdat dit irritatie veroorzaakt. Bovendien kunnen ze in een te hoge concentratie een tegenovergesteld effect hebben. 

Als je je wil beperken tot 1 etherische olie, kan je het beste lavendelolie kiezen. De belangrijkste etherische oliën en hun werking.

Het is bij het masseren gebruikelijk bij elk gedeelte van het lichaam nieuwe olie te pakken, waardoor er makkelijker met de handen over het lichaam gegleden kan worden. Maar let op dat het niet te veel wordt, anders verlies je het contact tussen de handen en het lichaam.

Gepost in Massage Vormen |