23-07-09

Chinese Massage

QiChinese massage is een oude traditie die deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde en is een effectieve en uitgebreide massage.

Chinese massage is een oude traditie die deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze effectieve en uitgebreide massage is ook nauw verbonden met kruidengeneeskunde, acupunctuur en acupressuur.

5 componenten van Chinese massage

Chinese massage omvat 5 met elkaar samenhangende en elkaar overlappende behandelings componenten.

 1. Anmo (druk en wrijf)
  Chinese massage voor verjonging en onderhoud van gezondheid.
 2. Tuina (duwen en inzien)
  Geavanceerde medische massage gebruikt voor de behandeling van gewonden, gewrichts- en spierproblemen en interne aandoeningen.
 3. Infant Tuina
  Chinese massage voor baby's en jonge kinderen. Dit verschilt naar de standaard behandeling.
 4. Dian Xue (onder druk)
  Gebruik van eenvoudige druk technieken vergelijkbaar met acupressuur.
 5. Wai Qi Liao Fa, zouten met externe qi (energie)
  Healing met rechtstreekse uitzending door qigong meesters met vele jaren van opleiding en strenge discipline.

Centraal in alle componenten bestaat het idee dat Chinese massage van invloed is op het fysieke lichaam met het Qi lichaam (netwerk van energie) en het geestelijke lichaam (emoties, gedachten en spirituele zintuigen). Chinese massage richt zich voornamelijk op acupoints (acupunctuur) wanneer Qi zich verzamelt en gemakkelijk kan worden gemanipuleerd. Massage technieken worden begrepen te activeren en te reguleren Qi en bloed, maar ook het bevorderen van ontspanning, het verhogen van de flexibiliteit en rekt de gewrichten.

Doelstellingen van Chinese massage

Sinds pijn wordt beschouwd als een gebrek aan vrije stroom van Qi en bloed leidt de chinese massage tot verplaatsing en het is dan ook beschouwd als doeltreffend voor de behandeling van pijn.

Anmo massage is voor ontspanning heeft tot doel een evenwichtige volledige lichamelijke behandeling. Een sessie mag maximaal 2 uur duren en is een zeer diepe ervaring.

Tuina massage is voor specifieke gezondheidsproblemen en is gebaseerd op de beginselen van de behandeling, specifieke technieken worden gecombineerd voor de behandeling van de klacht en de presentatie van de onderliggende patroon.

Bron: Massages 4 All - Chinese Massage

Gepost in Massage Vormen |

22-07-09

Shiatsu Massage

shiatsu massageShiatsu massage is een techniek die al ouder is dan 2000 jaar en eigenlijk een afgeleide van het oude chinese massage en genezing methode van acupressuur.

In de westerse wereld is massage een techniek die bekend staat als shiatsu en vele namen kent. Sommige van deze namen zijn shiatsu, namikoshi shiatsu, oha shiatsu, shiatsu-do en macrobiotische Zen Shiatsu. In de westerse wereld wordt alleen gebruik gemaakt van de fundamentele beginselen van de shiatsu vormen, die deel uitmaken van wat de oorspronkelijke shiatsu massage is en soms totaal verschillend zijn.

Shiatsu massage een Japanse massage techniek

De massage techniek die bij shiatsu massage wordt gebruikt is ontstaan in Japan en betekend letterlijk "vingerdruk". Het woord "shi" is "de vinger" en "atsu” is “druk”. Shiatsu massage is een techniek die al ouder is dan 2000 jaar en eigenlijk een afgeleide van het oude chinese massage en genezing methode van acupressuur.

Net zoals in de acupressuur en acupunctuur geldt in shiatsu ook dat het lichaam bestaat uit 14 meridianen, met elke meridiaan die overeenstemt met een belangrijk orgaan van het lichaam. De 14 meridianen fungeren als een kanaal waarlangs energie of chi stroomt. Een onbelemmerde en evenwichtige stroom van chi in het lichaam wordt vertaalt naar een goede gezondheid.

Omdat chi zich vrij en in evenwicht door het lichaam moet stromen wordt er gezegd dat bij blokkering van chi het lichaam ziekte ervaart. Ziekte gebeurt ook wanneer chi is uitgeput in bepaalde punten in het lichaam, terwijl er meer stroomt in andere punten.

Doelstelling van shiatsu massage

Shiatsu massage heeft als doelstelling het wegnemen van de belemmeringen die de stroom van energie door de meridianen van het lichaam blokkeren. Het moet ook leiden tot herstel van het evenwicht in deze stroom van energie. Met shiatsu massage worden deze belemmeringen weggenomen het evenwicht in het lichaam hersteld door met de vingers - en soms de ellebogen, knieën en voeten – te drukken op de acupoints, ook wel bekend als de druk punten langs de meridianen van het lichaam.

Met shiatsu massage worden ook de gebieden grenzend aan deze drukpunten gemasseerd voor verdere stimulering van genezing van het lichaam en het vergroten van het gevoel van welzijn.

Shiatsu massage voor gezondheidsproblemen

West-conventionele geneeskunde heeft geen bewijs dat de meridianen welke via chi stromen werkelijk bestaan in het lichaam waardoor shiatsu massage en soortgelijke genezings technieken worden behandeld als alternatieve geneeswijzen. Echter, net als de andere massages en genezings technieken uit de acupressuur is het bewezen dat het indrukken van de acupoints bij shiatsu massage helpt bij het stimuleren van de aanmaak van endorfines voor het immuunsysteem in de strijd tegen ziekte. Shiatsu massage kan worden gebruikt voor verschillende gezondheidsproblemen, van spierpijn aan de spijsvertering, pijn en zelfs emotionele pijn.

Emoties bij shiatsu massage

Shiatsu massage kan intens worden en het is dus niet ongewoon dat de ontvanger lacht of huilt, wil schreeuwen of andere emoties toont tijdens de behandeling. Dit wordt beschouwd als een teken dat de energiestroom in het lichaam wordt hersteld in de manier waarop het moet.

Na een shiatsu massage heeft de ontvanger het gevoel van van rust, ontspanning en tevredenheid. Echter, hij of zij kan ook symptomen van koude en griep na de eerste paar sessies voelen, het is een neveneffect van shiatsu massage, dat is ook genomen als een teken dat het lichaam goed op weg is naar herstel.

Bron: Massages 4 all - Shiatsu Massage

Gepost in Massage Vormen |

22-06-09

Video: Relaxerende Rugmassage

Deze video toont u in verschillende stappen hoe u een relaxerende rugmassage kan geven.

 


Back, Legs & Feet: How To Give A Deep Stress Relief Back Massage

Gepost in Massage Video's |

11-06-09

Welke massage is geschikt voor jou?

olie_massageJe voelt je moe en uitgeblust. Je hebt vaak last van een zeurende pijn in je schouders. Of je hebt tijdens het sporten een blessure opgelopen. Masseren is een oude en doeltreffende methode om spieren los te maken, de bloedcirculatie op gang te helpen en te ontspannen.

Massage is voor iedereen. Het brengt de aandacht helemaal naar je lichaam. Er zijn genoeg redenen om jezelf even te verwennen met een heerlijke massage:

 • Ontspanning - een massage werkt niet alleen ontspannend voor je lichaam, ook je gemoedstoestand wordt rustiger.
 • Energie - energiestromen worden gestimuleerd, waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam zich weer fit voelt.
 • Ondersteuning bij sport - tegen spierpijn en blessures is een massage zeer doeltreffend. Sporters vinden het prettig als ook de diepliggende spieren stevig gekneed en losgemaakt worden.  
 • Contact - sommige mensen vinden het moeilijk om aangeraakt te worden. Door een massage kom je meer in contact met je lichaam. Daarbij voelt de warme aanraking na een tijdje zelfs veilig en vertrouwd.
 • Afvoer van afvalstoffen - de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. 
 • Tijd voor jezelf - een keer ontspannen en jezelf verwennen is op zich al een goede reden. Bijvoorbeeld tijdens de zwangerschapsperiode of als je je depressief voelt, biedt een massage uitkomst. Massage verbetert de intelligentie, het zelfvertrouwen en de schoonheid.

Soorten massage

Het aantal soorten massages is bijna ontelbaar. Er zijn vier verschillende thema's waar een massage onder kan vallen.

 • massage met een therapeutisch doel
 • sportmassage
 • schoonheidsmassage
 • hygiënische massage

Ontspannende massages zoals 'hot stone-massage' en stoelmassage zijn geschikt voor iedereen die gezond is. Voor andere massages, zoals een sportmassage, is het handig om met de masseur te bespreken of dit passend is in jouw situatie. Bij twijfel kun je het beste een dokter raadplegen.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Gepost in Massage Achtergrond |