27-02-07

Indicaties voor Massage Therapie

Wanneer is massage therapie aangewezen en wat zijn precies de indicaties waarbij massage therapie kan helpen? Massage therapie kan bijzonder hulpvol zijn bij bepaalde aandoeningen. Massage therapie wordt o.a. toegepast door kinesisten en gediplomeerde massage therapeuten.

Hieronder een overzicht:

  1. Orthopedische aandoeningen: De massage is opwarmend (hyperaemiserend) en kan dienen als voorbereiding op oefentherapie en is zowel ontspannend als kalmerend bij pijn.
  2. Posttraumatisch en postoperatief (ook pre-operatief): Tijdens immobilisatie: spieratrofie beperken door tonifiërende massage. Circulatie verbeteren door opwarmende massage. Oedemen (vochtophopingen) bestrijden door een evacuerende massage. Pijn tegengaan door een ontspannende massage.
  3. Ademhalingsstoornissen: Tapotages en vibraties om slijmen (fluimen) los te kloppen en af te voeren. Bij spanning: ontspannende massage op hulpademhalingsspieren.
  4. Reumatische aandoeningen: Enkel massage indien de oorzaak van de reuma bekend is. Massage is hierbij ontspannend tegen pijn en spanningen. De massage warmt de spieren op, waardoor de doorbloeding verbeterd.
  5. Neurologische aandoeningen: Slappe verlammingen: opwarmende massage om doorbloeding te verbeteren en tonifiërende massage om atrofie tegen te gaan. Pijnlijke zenuwen en zenuwplaatsen: kalmerend en pijnstillend.
  6. Circulatiestoornissen: Massage houdt de circulatie op peil.
  7. Stofwisselingsstoornissen: Algemene massage.
  8. Abdominale aandoeningen (aandoeningen van de buikstreek): Pre- en postnatale massages. Slappe buikwandspieren: tonifiërende massage van het abdomen. Constipatie: massage ngl. het geval om de constipatie te verhelpen.

De inhoud van deze post is een onderdeel van De Massage Cursus Online. Op deze blog moet u zijn voor het aanleren van een therapeutische massage, online!


Binnenkort volgt er een post waarin u de adressen en links kan vinden naar locaties waar u terecht kan voor massage therapie.

Gepost in Massage Cursus |