03-04-08

Tips bij het zoeken van een masseur

Er zijn veel verschillende masseurs, met allemaal weer een andere specialisatie. Hoe vind je er één die jou goed kan helpen? En waarmee je het ook nog eens goed kunt vinden? Hier vind je een paar tips.

MasseurIn de Gouden Gids en op internet zijn talloze instituten en particuliere masseurs te vinden. Aan de hand van de uitleg, diploma's en certificaten kun je kijken of de masseur gespecialiseerd is in het soort massage die je zoekt. Ook via via kun je iemand vinden die goed kan masseren. Niks werkt beter dan mond-tot-mondreclame. Soms wordt je door de arts verwezen naar een masseur of fysiotherapeut. De beste manier om een goede masseur te vinden is om gewoon een keer te gaan kennismaken. Tijdens een kennismaking kun je je wensen uitspreken en merk je of het 'klikt'.

Hoe goed is jouw masseur?
Het is moeilijk te zeggen welke masseur 'goed' is en welke niet. Elke vorm van massage vergt speciale aandacht. Daarom zijn er veel verschillende soorten cursussen en opleidingen voor massages. Deze lopen uiteen van een eenjarige cursus die je thuis kunt volgen tot de hbo-opleiding voor massagetherapie. Deze laatste is bedoeld voor sportmasseurs. Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is als enige door het ministerie van Volksgezondheid erkend voor het afnemen van het examen sportmassage. Als een masseur een diploma van het NGS aan de muur heeft hangen, zit het dus wel goed!


Hoe lang een massagebehandeling duurt, is afhankelijk van het soort massage en de intensiteit ervan. Ook maakt het natuurlijk verschil wat je met de massage wilt bereiken. Voor een simpele ontspanningsmassage bij jou thuis gelden andere eisen dan voor een massage op doktersrecept. Daarnaast zal de masseur zijn of haar behandeling aanpassen aan de manier waarop jouw lichaam op de massage reageert.

Een massagebehandeling mag nooit te lang duren, je mag er niet vermoeid van raken. Vooral in het begin is rust na een behandeling heel belangrijk. Je masseur kan adviseren om na de behandeling geen inspannende werkzaamheden meer te verrichten. Bij aandoeningen die spontaan zijn ontstaan varieert een behandeling van vijftien tot twintig minuten. Een algehele massagebehandeling duurt zo'n 45 minuten.

Vergoedingen
Massagesessies kunnen flink prijzig zijn. De prijzen lopen uiteen van zo'n twintig euro voor een sportmassage van een half uur, tot honderden euro's voor een relaxarrangement. Indien je een geschikte massage hebt gevonden, kun je altijd navragen of een gedeelte wordt vergoed door de verzekering. In de polisbeschrijving van je verzekering staat vermeld wat er precies vergoed wordt. Ontspanningsmassages zoals de 'hot stone-massage' worden vaak niet vergoed omdat ze onderdeel zijn van een schoonheidsbehandeling.

Bron: Gezondheidnet.nl

Gepost in Massage Weetjes |

04-12-07

Thalassotherapie helpt tegen cellulitis

Wat kan thalassotherapie ons bijbrengen tegen die vervloekte cellulitis? Voornamelijk massages, maar ook verstevigende huidverzorging, stimulerende en dieetprogramma's.

Massages tegen cellulitis

Tegen cellulitis, is massage de eerste en belangrijkste behandeling. Thalassokuren hebben het voordeel dat zij verschillende soorten massages aanbieden. Naast de veelbesproken lymfedrainage die uitgevoerd wordt door een professional die hiervoor opgeleid is, doet het gebruik van zeewater wonderen, bijvoorbeeld onder de vorm van waterstralen en van een onderwaterdouche. In het eerste geval gaat het om een massage op afstand, waarbij waterstralen onder variabele druk gericht worden op bepaalde zones van het lichaam. Een hydrotherapeut zorgt voor deze behandeling. De onderwaterdouche werkt volgens hetzelfde principe, maar de behandeling gebeurt hier in een zeewaterbad.
In een thalassokuur worden ook massages aangeboden die beroep doen op de
techniek 'palpé roulé', zoals de endermologie (de Cellu M6-techniek bijvoorbeeld), die gebruikmaakt van een massageapparaat die de huid aanzuigt en waarbij de huidplooi dan bewerkt wordt met in- en uitrollende bewegingen van de twee rollen in de behandelkop.
Stimuleren

In het water worden massages met waterstralen aangevuld met eenvoudige oefeningen die een beroep doen op de spieren van de dijen. De lichamelijke activiteit, gekoppeld aan de masserende waterstralen, is een uiterst interessante methode tegen cellulitis.

Naast de specifieke verzorging, bieden thalassokuren ook een programma met oefeningen, zoals aquagym, die het mogelijk maken om iets aan zijn figuur te doen. In het water verdwijnt het lichaamsgewicht, terwijl de druk van het water alle spieren in harmonie doet werken.

Verstevigen

Ook de huid krijgt een speciale behandeling: peeling, algenpakking en het insmeren met specifieke preparaten dragen bij tot het verdrijven van afvalstoffen, voorzien de huid opnieuw van mineralen en versnellen de bloedsomloop. Deze behandelingen verbeteren tevens het algemene uitzicht van de huid. Hiermee wordt niet rechtstreeks iets gedaan aan de cellulitis, maar de huid ziet er wel esthetischer uit.

Diëten

De diëtist heeft als taak de verkeerde voedingsgewoonten op te sporen. Daarvoor wordt een voedingsdossier opgesteld en daarna kan men pas een geïndividualiseerd programma voorstellen. Samen met talrijke raadgevingen, moet het dieet de persoon in kwestie helpen om zich, na de thalassokuur, te houden aan betere en gezondere voedingsgewoonten. Op lange termijn, zou dit dan weer moeten leiden tot het verlies van de overbodige kilo's. Het is duidelijk dat vermageren alleen niet volstaat om de cellulitis te doen verdwijnen, maar een goed dieet kan, samen met andere maatregelen, ertoe bijdragen om de toestand te verbeteren.

Zonder te spreken van een mirakeloplossing, biedt thalassotherapie talrijke mogelijkheden om te strijden tegen cellulitis. De kunst bestaat erin de geboden mogelijkheden op een oordeelkundige manier te benutten…

Gepost in Massage Weetjes |

09-10-06

De Massage Cursus Online

massage cursus onlineMet de reacties op deze blog heb ik gemerkt dat er bijzonder veel interesse is in het volgen van een massage cursus. Vandaar dat ik recent een volledige massage cursus op het net aan het zetten ben: De Massage Cursus Online

 

Deze gratis massage cursus kan u volgen via de link: http://cursusmassage.skynetblogs.be

Ik tracht zoveel mogelijk De Massage Cursus Online te updaten, check dus relgelmatig naar updates en zet hem in uw favorieten.

Gepost in Massage Weetjes |

10-10-04

De Relaxmassage of Ontspanningsmassage

Relaxmassage

De meest gekende massage is ongetwijfeld de relaxmassage. Massage is in het Oosten een ingeburgerde traditie, in het Westen een uitzonderlijk gebeuren…  Althans voor zij die zich nog nooit lieten masseren.
Eens je de smaak te pakken hebt, eens je de magie van massage hebt ervaren, weet je wel beter!

Een massage is meer dan alleen genieten.
Je huid, spieren en bindweefsel worden soepeler, vervelende spanningen verdwijnen en afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd. Een massage geeft je energie en een fit gevoel. Het versterkt je levenskracht zodat je weerstand (fysiek, emotioneel en mentaal) groter wordt.
 
Zorg er steeds voor dat de persoon die de weldaad ondergaat comfortabel geïnstallerd is, liefst op een massagetafel, een bed kan echter ook z'n diensten bewijzen, maar is voor diegene die de massage geeft niet echt het meest comfortabele (rugklachten!).
 
Ikzelf gebruik voor de massage bij voorkeur een olie (Johnson's Baby Oil vind ik de beste), opwarmende gel,  een lotion of massagemelk.
Eens geïnstalleerd en klaar om te starten rest je enkel nog de techniek te oefenen op een gewillig proefkonijn. Voor het aanleren van  massagetechnieken verwijs ik u door naar De Massage Cursus Online, u vind er de basistechnieken van massage online, gratis dus.

Gepost in Massage Weetjes |